Kurser och utbildningar

Det finns många sätt att utvecklas som seglare och ledare, även i land. Här presenteras en sammanställning av dessa möjligheter: 

- Grundkurs kappseglingsregler (Svenska seglarförbundets kurs). Arrangör: UKF. Kursen är till för ungdomar och vuxna, och genomförs som en lärgrupp baserat på Svenska seglarförbundets material. Kursen är kostnadsfri för medlemmar i UKF.

Tider: Uppdatering - kursen startar 29/2 kl 18-20 på UKF. Efter utbildningen finns möjlighet att göra prov (godkänt prov behövs exempelvis för att delta i utbildningen Tränare Blå)

Anmäl dig till grundkurs i kappseglingsregler via denna länk.

- Seglingens ledarskap grund (Svenska seglarförbundets kurs). Arrangör: UKF. Kursen är det första steget för att ta dig an olika ledarroller som tränare eller seglingsledare, men är även mycket nyttig för dig som är en viktig vuxen för seglare. Kursen är kostnadsfri för medlemmar i UKF. 

Tider: Torsdagar kl 18-20, start: 14/3. 6 tillfällen. 

Anmäl dig till Seglingens ledarskap Grund via denna länk

- Tränare Grön. Arrangör: UGSF. 9-12 Maj. Minimiålder 16 år. Mer information och förkunskapskrav på UGSFs hemsida. Är du intresserad - kontakta juniorsektionen på junior@ukf.se