Hoppa till sidans innehåll

Vårseglarskola Optimist


UKF erbjuder optimistseglarskola för nybörjare och fortsättare på 5 lördagar under perioden 4 maj – 8 juni (ingen seglarskola 1/6). Högst 20 deltagare som inte har egen båt.

Pris: 450 kr (300 kr om du har egen båt). Betalas till klubbens bg 461-9763 i samband med anmälan. Märk betalningen med namn och ”vårseglarskola”.

OBS! Eftersom det är kallt i vattnet tidigt på säsongen är det av säkerhetsskäl obligatoriskt med heltäckande torr- eller våtdräkt. Detta krav gäller vid vattentemperaturer under 14°C.

Anmäl dig här

  • Samling kl 9.30, segling kl 10-12, därefter genomgång och fika/korv.
  • Seglarna har samma båt vid alla tillfällen, detta underlättar för att snabbt kunna rigga och göra sig klar.
  • Föräldrar kommer att tilldelas arbetsuppgifter som att koka korv och fixa fika vid ett tillfälle per familj.
  • Föräldrar är alltid välkomna att stanna kvar och fika under passen. Om intresse finns kommer vi att ordna en motorbåts- och livräddningskurs. Det finns även möjlighet för föräldrar att segla: klubben har två Lasrar, två Finnjollar och en E-jolle som man kan låna

Varför just optimistjolle? Jo, optimistjollen är en bra nybörjarbåt som du kan börja segla och bli riktigt duktig redan vid 8-9 års ålder. Den är inte så fartig men uppför sig å andra sidan bra både i lätt- och hårdvind. Du är ensam ombord och lär dig snabbt att själv hantera din båt vilket på så sätt bygger upp ditt självförtroende. Detta ger en bra grund om du vill fortsätta segla oavsett om det sedan blir enmansjollar, tvåmansjollar eller kölbåt.

Optimistjollen är den i särklass största kappseglingsklassen över hela världen och seglas i alla världsdelar. Man har konstaterat att ca en tredjedel av alla OS-medaljörer i segling har börjat i optimist, t.ex. våra egna Fredrik Lööf och Max Salminen. Den är också jämförelsevis billig. En begagnad optimistjolle för nybörjare går att köpa för ca 10 000 kr eller till och med mindre.

Uppdaterad: 25 AUG 2018 09:19 Skribent: Tobias Vrede
Epost: This is a mailto link

 Aktuell vindprognos för Ekoln

Facebook Segling i Uppsala

Kappseglingsregler på FB

   

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
UGSF  
         
     SSF     RS Uppsala 
     

 

Postadress:
Uppsala KF - Segling
Box 211
75104 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0725659608
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Svenska Sjö Josefin