Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Vrede

Optimistsegling HT 2022


UKF erbjuder optimistsegling på onsdagar och/eller lördagar start lördagen den 20 Augusti  respektive onsdagen den 24 Augusti. Högst 20 deltagare som inte har egen båt. Man kan välja att vara med antingen onsdagar eller lördagar eller båda dagarna (nybörjare dock bara på lördagar).

De som har gått på seglarskola som nybörjare bör anmäla sig i fortsättargrupp, eftersom nybörjargruppen är för nybörjare som inte har seglat alls tidigare. Likaså kan det vara läge för en del fortsättare att kliva upp i kappseglingsgruppen. Om du är osäker på vilken grupp som skulle passa bäst så går det bra att fråga tränarna som ledde seglarskolan.

Grupperna är inte heller låsta utan kan komma att justeras av tränarna allt eftersom de ser behov av det.

Onsdagar (24 augusti- 28 September)

Grupper: fortsättare och kappseglare.

Tid: 17.30-20 Dessa tider inkluderar ombyte och riggning, genomgång, segling, slutgenomgång och nedriggning.

Lördagar (20 Augusti maj - 17 September)

Grupper: nybörjare, fortsättare och kappseglare.

Tid: 13.00-16.00. Dessa tider inkluderar ombyte och riggning, genomgång, segling, slutgenomgång och nedriggning.

Pris: 700 kr (500 kr om du har egen optimist) för onsdagar respektive lördagar och 1400 kr (1000 om du har egen optimist) för båda dagarna. Deltagaravgiften betalas till klubbens bg 461-9763 i samband med anmälan. Märk betalningen med deltagarens namn och veckodag(ar). OBS du ska vara medlem för att kunna delta. Ni som har egenbåt och betalt deltagaravgift både vår och höst får tillbaka båtplatsavgiften för året.

Obligatoriskt med heltäckande torr- eller våtdräkt om vattentemperaturer är under 14°C.

Vid varje seglingstillfälle behöver vi en vuxenvärd i hamnen anmälan kommer finnas på plats vid första tillfället. Räkna med att varje seglares vårdnadshavare behöver ställa upp en gång under hösten.

Vid frågor kontakta juniorsektionen via mail This is a mailto link 

Anmäl dig här> 

Varför just optimistjolle? Jo, optimistjollen är en bra nybörjarbåt som du kan börja segla och bli riktigt duktig redan vid 8-9 års ålder. Den är inte så fartig men uppför sig å andra sidan bra både i lätt- och hårdvind. Du är ensam ombord och lär dig snabbt att själv hantera din båt vilket på så sätt bygger upp ditt självförtroende. Detta ger en bra grund om du vill fortsätta segla oavsett om det sedan blir enmansjollar, tvåmansjollar eller kölbåt.

Optimistjollen är den i särklass största kappseglingsklassen över hela världen och seglas i alla världsdelar. Man har konstaterat att ca en tredjedel av alla OS-medaljörer i segling har börjat i optimist, t.ex. våra egna Fredrik Lööf och Max Salminen.

Optimistjollen är också jämförelsevis billig. En begagnad optimistjolle för nybörjare går att köpa för ca 10 000 kr och en begagnad kappseglingsoptimist för under 20 000 kr. Vi på UKF bistår gärna med råd om ni går i köptankar.

 

Uppdaterad: 15 AUG 2022 11:28 Skribent: Gry
E-post: This is a mailto link

Vinden på Ekoln just nu

       Sailarena   

Facebook Segling i Upsala

Kappseglingsregler på FB

Moderna föreningen
 

 

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
 
       

                        RS Uppsala 
   

 

Postadress:
Uppsala Kanotförening - Segling
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0706204039
E-post: ukfjollesegling@gmai...

Se all info