Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF


Anton Dahlberg/Fredrik Bergström har fått en flygande start på 470-VM och efter första dagens tre seglingar ligger de på andra plats efter serien 4-1-5.
 
Är du under 25 år gammal och nyfiken på att se hur ett årsmöte går till? Och vill du lära dig - hur du som ung - kan få din röst hörd och vara med och påverka? Då är denna kvällen för dig!
 
För klubbens verksamhet finns ett stort antal olika stöd. I denna artikel har vi samlat de vanligaste ekonomiska bidragen som förmedlas via Svenska Seglarförbundet och RF/SISU.
 
Efter en fyra månader lång antagningsprocess kan Svenska Seglarförbundet nu hälsa 13 lovande ungdomar välkomna till Riksidrottsgymnasierna i Lerum och Motala med start hösten 2021.
 
I höst börjar de första eleverna på det nya seglargymnasiet i Vellinge med inriktning på foilande brädor och båtar. Ansvarig lärare/tränare blir en av Sveriges främsta seglingscoacher och en tungt meriterad seglare, 46-årige Martin Strandberg.
 
Nu är det hög tid att anmäla ombud och observatörer till förbundsårsmötet Seglardagen söndag 21 mars. Mötet är helt digitalt och genomförs via Easymeet.
 
Inga idrottstävlingar tillåts från och med den 1 mars och gäller till dess smittläget förbättras. Samtidigt ser vi glädjande att en mer träffsäker reglering kan vara på väg, i kölvattnet av den nya pandemilagen.
 
Kallelse till årsmöte för medlemmar i Svenska Havskappseglingsförbundet
 
På söndag kväll är det dags för det fjärde seglarwebbinariet där Christian Harding och Nisse Åkerwall med gäster bjuder på en talkshow med intervjuer, nyheter och kunskap.
 
Genom ett samarbete med Sveriges största båttidning Båtliv, har Svenska Seglarförbundet i varje nummer några egna sidor under rubriken Svensk Segelsport. Tidningen kommer ut med sex nummer per år, fyra på våren och två på hösten.
 
Nu släpper Svenska Seglarförbundet en ny webbutbildning – Förarintyg för fritidsbåt. En utbildning för dig som vill ta förarintyg och känna dig tryggare ute på våra vatten. Vi hoppas på detta sätt göra båtlivet tillgängligare för fler.
 

Full fart på e-seglingen

(2021-02-18 08:41)
Det svenska e-mästerskapet i segling är i full gång. Två deltävlingar är genomförda och på tisdag, 23 februari, är det dags igen. Så ta chansen att segla nu när vintern har Sverige i sitt grepp!
 
8 mars är det digital nätverksträff för klubbar som bedriver eller vill starta paraseglingsverksamhet. Träffen syftar till att utbyta erfarenheter och att diskutera och utveckla framtidens parasegling.
 

Svensk segling på turné

(2021-02-16 12:50)
Dags för årets turné, vi hoppas träffa minst lika många klubbrepresentanter som vanligt! Kanske blir vi fler i år då hela turnén genomförs helt digitalt. Varmt välkomna till årets träffar med oss på Svenska Seglarförbundet och era SISU distrikt.
 
Klubbar världen över bjuds in att delta i eSailing Champions League 2021. Här ska världens bästa e-seglingsklubb koras. Kvalomgångarna drar igång 5 mars och anmälan är nu öppen.
 


Vinden på Ekoln just nu
n

Facebook Segling i Uppsala

Kappseglingsregler på FB

Moderna föreningen
 

 

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
 
       

                        RS Uppsala 
   

 

Postadress:
Uppsala KF - Segling
Box 211
75104 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0706204039
E-post: ukfjollesegling@gmai...

Se all info