Hoppa till sidans innehåll

Höstlövet

27 OKT 2019 20:57
Fjorton tävlade i Höstlövet
  • Uppdaterad: 27 OKT 2019 20:57

En laber och kylig bris från NV mötte årets Höstlövsseglare. Med sedvanlig bryggförankrad startprocedur innebar detta halvvindstart med klar läfördel. I heat om fem kvalificerade sig Oskar Röös och Mats Karlsson med två ettor i grundomgången direkt till A-finalen där de så småningom fick sällskap med Gustav Holst, Erik Wahlberg och David Berg via fina resultat i D, C och B finaler. Detta kluriga schema är en uppfinning av Per Nilson och lite svårt att förstå för den oinvigde men finns att läsa om i hemsidans dokumentarkiv. Hur som helst så drog i finalen Mats K det kortaste strået tätt följd av Erik W, Gustav H,  Oskar R och David B. Den sistnämnde hade något fiffel för sig i samband med starten som han själv hedersamt bestraffade med en 360.

Tilläggas kan att ordföranden fick se sig distanserad av sonen Rasmus och tolvårige Folke Röös gjorde en mycket hedersam finnjolledebut stundom skickligt balanserandes på högkant.

Förutom nämnda deltog också Mikael Ring, Gustav Grangert, Robert Wahlberg, Per Ingemarsson, Mats Enblom och Mikael Brandt (alltiallo organisatör). Ärtsoppan tillagades av Anders Ljungkvist.

Mer bilder här>

Skribent: Klas Elwinger
Epost: This is a mailto link


Vinden på Ekoln just nu
n

Facebook Segling i Uppsala

Kappseglingsregler på FB

Moderna föreningen
 

 

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
 
       

                        RS Uppsala 
   

 

Postadress:
Uppsala KF - Segling
Box 211
75104 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0725659608
E-post: ukfjollesegling@gmai...

Se all info