Hoppa till sidans innehåll

"Gamla" UKF-seglare tvåa i Mästarnas mästare

18 OKT 2009 17:02
Mats Rimmö, Gustav Holst och Oscar Röös som alla lärt sig segla på UKF, SM segrare i Neptunkryssare (Mats och Oscar) tog en hedrande andra plats i Mästarnas mästare. Grattis!!
Mikael Brandt plåtade
  • Skapad: 18 OKT 2009 17:02

Mästarnas mästare

 

Även Micke Brandt som var bäste svensk i Int. Finnjolle SM var också i Sandhamn och seglade den trevliga "utanförbryggan" seglingen Mästarnas mästare och meddelar följande:
Alla ettor i SM och första svensk i internationella SM fick vara med. Kanonfin tävling med svårseglad lättvind på lördagen och alltmer hård vind på söndagen. Fina framgångar för Uppsala och UKF då de två gamla UKFarna Gustav Holst och Oscar Röös höll på att vinna, men kom tvåa, se bild. Åtta CB66 i varje race. Vi Finn kom på en 24 plats med fem båtar på samma poäng precis framför oss. 31 startande båtar.
Avslutade med en fjärdeplats i sista uttagningsheatet, vilket inte räckte til semifinaler, men fick stående applåder för en häftig bryggsvepare och grosshandlarstart, centimetrar från åskådarna och totalt överraskande för konkurrenterna.
Underbart rolig att frottera sig med seglarlikar hela helgen i klassiska Sandhamn. Erik och Jesper Åberg, 20 åriga finnjolleseglare från Karlstad gastade och skötte alla manövrer kanonsnabbt och vigt, vi hade roligt hela tiden!!

Skribent: Klas Elwinger


Vinden på Ekoln just nu
n

Facebook Segling i Uppsala

Kappseglingsregler på FB

Moderna föreningen
 

 

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
 
       

                        RS Uppsala 
   

 

Postadress:
Uppsala KF - Segling
Box 211
75104 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0725659608
E-post: ukfjollesegling@gmai...

Se all info