Hoppa till sidans innehåll

Nyheter RF-SISU Uppl


De ideella idrottsledarna är ryggraden i svensk idrott. Men vad är det som gör att människor väljer att vara ledare eller tränare? Ebba Ettemo och Gabrielle Paul är ledare hos Upsala Segelsällskap och här berättar de om sitt ledarskap.
 
Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. På Skatteverkets kostnadsfria webbseminarier får du information om föreningen som arbetsgivare, inkomstdeklaration och kontrolluppgift.
 
Genom folkbildningssatsningen Svenska från dag ett får ukrainska flyktingar lära sig svenska. RF-SISU Uppland och flera uppländska idrottsföreningar genomför lärgrupper med fokus på idrott och språkträning.
 
De allt högre elpriserna riskerar att få allvarliga konsekvenser för distriktets idrottsföreningar. Flera föreningar har redan påverkats negativt och det är många som med oro blickar fram emot kommande vinter.
 
Nu kör vi en ny omgång av den populära utbildningen Ledare som lyssnar - en uppföljning av Folkhälsomyndighetens webbaserade utbildning med samma namn. Välkommen att anmäla din förening!
 
Fredag den 30 september är det dags för Idrottens dag! På 43 skolor runt om i Uppland kommer nästan 8 500 barn att få prova på olika idrotter och inspireras till aktivitet och rörelse.
 

En aktiv fritid för alla!

(2022-09-12 15:12)
Den här veckan pågår Parasportveckan med digitala föreläsningar samt möjlighet att prova olika parasporter. Vi lyfter också goda exempel. Läs mer om hur nätverket Fritid för alla verkar för att ge människor med funktionsnedsättning en aktiv fritid.
 
Är du mellan 16 och 25 och gör en elitsatsning inom din idrott? Då är du välkommen att delta i nätverket Plats för utveckling!
 
Som säsongsupptakt arrangerade handbollsklubben Skånela IF Skåneladagen, en inspirationsdag för aktiva och ledare med syfte att utveckla verksamheten efter några tuffa år med coronapandemin.
 
VALET 2022: Uppsalas kommunalråd/gruppledare berättar om sina partiers plan för idrottens framtid i Uppsala kommun och du kommer att få möjlighet att ställa dina idrottsfrågor till dem. Paneldebatt på IFU Arena den 25 augusti klockan 18:30-20:00.
 
Ledarcamp Uppland är ett helg-läger för unga ledare mellan 15 och 25 år. Lägret ska inspirera och stimulera unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten. Vem vill du skicka till Ledarcamp Uppland?
 

Öppettider i sommar

(2022-06-23 13:50)
Det drar ihop sig till semestertider och under perioden 27 juni - 15 augusti har vi begränsade öppettider.
 
Elevledda rastaktiviteter, temaveckor och rörelsepauser. Det är några aktiviteter som har införts på Hågadalsskolan i Uppsala sedan de gick med i Rörelsesatsning i skolan.
 
För att få fler aktiva att stanna kvar inom idrotten och för att förebygga avhopp startar RF-SISU Uppland nu satsningen Världens bästa idrottsförening! Vill din förening delta?
 
Med ett rikt utbud av aktiviteter och arrangemang bidrar Grisslehamns Sportklubb till rörelse, glädje och samhörighet för alla invånare - hela livet.
 

Vinden på Ekoln just nu

       Sailarena   

Facebook Segling i Upsala

Kappseglingsregler på FB

Moderna föreningen
 

 

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
 
       

                        RS Uppsala 
   

 

Postadress:
Uppsala Kanotförening - Segling
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0706204039
E-post: ukfjollesegling@gmai...

Se all info