Hoppa till sidans innehåll

Nyheter RF-SISU Uppl


Vinter och vår är högsäsong för årsmöten för förbund och föreningar. Men hur ska du och din förening eller ditt förbund tänka nu när pandemin återigen försvårar traditionella, fysiska årsmöten?
 
Vad gäller för offentliga tillställningar och gym-, sport- och badanläggningar i din kommun? Här hittar du samlad information för samtliga tio uppländska kommuner.
 
En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens idag.
 
Uppsalaklubben Fyrisfjädern startade para-badminton 2013 och idag är det en självklar del av föreningens verksamhet. Fyrisfjädern har tre träningsgrupper med para-badminton, både för barn och vuxna, med olika funktionsnedsättningar.
 
RF-SISU Uppland vill uppmärksamma dig och din förening om att ett antal bedrägeriförsök ser ut att ha drabbat föreningar på olika platser i landet den senaste tiden.
 
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.
 
Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier där du får lära dig mer om vad föreningen som arbetsgivare behöver tänka på samt vad som gäller kring att lämna kontrolluppgift.
 
Nu kan du anmäla dig till Fortsättningsutbildning för tränare, en fördjupande tränarutbildning där du får möjlighet att utveckla ditt ledarskap. Utbildningen är digital och omfattar tre tillfällen. Kursstart är den 8 mars 2022.
 
För att få en bättre bild av parafotbollen i distriktet har RF-SISU Uppland, tillsammans med Upplands Fotbollförbund, inventerat vilka uppländska fotbollsföreningar som bedriver paraidrott.
 
Nu har föreningarna fått besked om kompensationsstöd för perioden maj-september 2021. I Uppland får 83 föreningar dela på drygt 4,3 miljoner kronor.
 
Nu lanserar RF-SISU Uppland utbildningen Ledare som lyssnar - en uppföljning av Folkhälsomyndighetens webbaserade utbildning med samma namn.
 
Från den 1 december 2021 gäller nya regler för tävlingar inomhus med fler än 100 åskådare. Anordnaren av tävlingen måste antingen kräva vaccinationsbevis av vuxna åskådare eller införa begränsningar som exempelvis avstånd mellan åskådare.
 
Med promenader och tipsrundor samt utflykter i närmiljön får deltagarna på Jumkils Idrottsförenings Torsdagspromenad möjlighet att utforska nya platser och lära sig nya saker.
 
Under våren och sommaren har ett 30-tal av medlemmarna hos Uppsala Akademiska Roddarskällskap träffats i lärgrupp för att skaffa sig kunskap om att renovera och reparera roddbåtar.
 
Med lärgruppen som metod träffas ungdomsstyrelsen hos Lurbo Ridklubb för att samtala om viktiga frågor och för att planera aktiviteter för föreningens barn och unga.  
 

Vinden på Ekoln just nu

       Sailarena   

Facebook Segling i Upsala

Kappseglingsregler på FB

Moderna föreningen
 

 

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
 
       

                        RS Uppsala 
   

 

Postadress:
Uppsala Kanotförening - Segling
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0706204039
E-post: ukfjollesegling@gmai...

Se all info