Hoppa till sidans innehåll

Höstprogrammet fr.o.m. oktober


Onsdagsträffar med seglingsteori
Tid och plats: onsdagar 7/10–11/11 klockan 18.00-19.30 på UKF (ingen föranmälan). Träffar med jolle- och isseglingsteori (taktik, regler, mm) och främst riktat till optimistkappseglingsgruppen och andra juniorer som vill lära sig mer om segling och issegling.

OBS! Det är särskilt viktigt att på dessa inomhusaktiviteter följa riktlinjerna för att minska spridningen av coronaviruset! Stanna hemma om du är det minsta sjuk, håll avstånd, var noggrann med handhygienen. Vi kommer inte heller att ha någon fika under kvällen.

7/10 Segling som livsstil – Att vara seglare är mycket mer än att sitta i en båt. Den här kvällen handlar om saker som är bra att veta som seglare, till exempel om var man hittar nödvändig eller nyttig information, vad en bra verktygslåda kan innehålla, vad som funkar att äta och dricka ute på sjön, mm. (ansvarig: Klara Nyström Sørensen)

14/10 Introduktion till kappseglingsstrategi – Vad har du för plan när du kappseglar, när ska du hålla dig till den och när ska du ändra på den? (ansvarig: Johannes Vrede)

21/10 Strategi och taktik vid starter och strategi för kryss och läns – Är det bäst att starta för styrbords halsar mitt i trängseln nära startfartyget eller ska jag söka fri vind där det är mindre trångt? Är den närmaste vägen alltid den snabbaste? (ansvarig: Johannes Vrede)

28/10 Seglingsväder – Om väder, moln och vind. Hur man identifierar och använder den information som finns på nätet och på himlen för att kunna segla snabbt. Marcus som håller i denna kväll har mångårig erfarenhet av kappsegling i e-jolle och studerar meteorologi. (ansvarig: Marcus Letalick)

4/11 Issegling – hur funkar det och hur gör man det säkert? Del 1. – Introduktion till issegling: utrustning och säkerhet samt hur issegling skiljer sig från högfriktionssegling (i jolle). (ansvarig: Axel Steffner)

11/11 Issegling – hur funkar det och hur gör man det säkert? Del 2. – Om hur man måste tänka och känna för att kunna börja segla snabbt och säkert. Tips och tricks om kappsegling i isjakt. (ansvarig: Axel Steffner)


Lördagssegling
Tid och plats: lördagar 10/10–31/10 klockan 12.00-15.00 på UKF (ingen föranmälan)

För seglare i alla åldrar, såväl i optimist som i större jollar, som är så erfarna att de på egen hand klarar av att hjälpa sig själva om de kapsejsar. Träningarna kommer att genomföras i olika former, men ofta som enkla kappseglingar på olika typer av banor. Det ska vara riggat, ombytt och klart klockan 12.00 då det är genomgång inför seglingen. Om du kommer sent så får du försöka smyga in i aktiviteten så smidigt du kan.

Den 10/10 genomför vi kappseglingen Lilla höstlövet, dvs sprintkappseglingar enbart i utlottade sailcubes. Ingen åldersbegränsning på deltagande, så förutom optimistseglare får även äldre juniorer och seniorer i alla åldrar vara med bara man klarar av att krångla ner sig i en sailcube.

OBS! Om vattentemperaturen är 14° eller lägre är det av säkerhetsskäl obligatoriskt med våtdräkt eller torrdräkt och i övrigt lämplig klädsel för att skydda mot kylan.


Workshop föreningsutveckling/Moderna föreningen
Tid och plats: söndag 11/10 kl 12.00 – 15.00.

Workshopen genomförs on-line via zoom: https://slu-se.zoom.us/j/62439756031

Passcode: 533824

UKF bjuder in alla sina medlemmar till en workshop för att arbeta med föreningsutveckling. Svenska seglarförbundet har ett projekt som kallas Moderna föreningen som syftar till att på ett strukturerat sätt hjälpa föreningarna att utveckla sin verksamhet inom följande områden:


• Utbildning, kompetens & ledarskap
• Tillgänglighet & jämställdhet
• Medlemskap som engagerar
• Träning & tävling
• Hållbar verksamhet

Tanken med workshopen är att vi ska arbeta med hur vi på UKF vill att föreningen ska fungera. Det är viktigt att inte bara styrelsen gör det, utan att det är förankrat bland medlemmarna i stort, gammal som ung. Vill du veta mer om Moderna föreningen så hittar du information på SSF:s webbplats: https://www.svensksegling.se/forklubbar/modernaforeningen/

Vi kommer att dela upp oss i fem grupper för de olika områdena ovan. Läs gärna på om moderna föreningen på SSF:s webbplats och fundera på vilken grupp du helst vill delta i.


Båtintag
Lördag 7/11 kl 10.00-15.00 Båtintag: enmansjollar
Söndag 8/11 kl 10.00-15.00 Båtintag: katamaraner och bojbåtar

Obligatoriskt deltagande en av dagarna för alla med båtplats. Övriga medlemmar får gärna hjälpa till också.

För att minska smittrisken genomför vi båtintaget under två dagar. Observera att det inte bara handlar om att få sin egen båt in i huset eller upp på land, utan också att ta hand om föreningens gemensamma båtar, bryggor och övrig utrustning. Räkna därför med att vara med hela tiden och medtag eget fika.

Om du inte har möjlighet att delta (t ex om du tillhör en riskgrupp för corona), meddela detta i god tid i förväg till Hus- hamn- och båtsektionen: This is a mailto link


Höstmöte
Tid och plats: onsdag 18/11 kl 18.00-21.00 plats ej bestämd (ingen föranmälan)

På föreningens höstmöte diskuterar vi föreningsangelägenheter (t ex måste vi utse en valberedning!) och delar ut årets vandringspriser samt stipendium ur Sven Thorells minnesfond. Vi avser att boka en rymlig lokal, så att vi ska undgå trängsel, men kommer också att erbjuda möjlighet att delta on-line. Alla medlemmar är varmt välkomna!

Mera information kommer att läggas upp på UKFs hemsida senast en vecka innan mötet.

Uppdaterad: 25 SEP 2020 20:26 Skribent: Tobias Vrede
E-post: This is a mailto link

Vinden på Ekoln just nu

       Sailarena   

Facebook Segling i Upsala

Kappseglingsregler på FB

Moderna föreningen
 

 

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
 
       

                        RS Uppsala 
   

 

Postadress:
Uppsala Kanotförening - Segling
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0706204039
E-post: ukfjollesegling@gmai...

Se all info