Hoppa till sidans innehåll

Höstseglarskola Optimist


Varför just optimistjolle? Jo, optimistjollen är en bra nybörjarbåt som du kan sätta dig i och bli riktigt duktig redan vid 8-9 års ålder. Den är inte så fartig men uppför sig å andra sidan bra både i lätt- och hårdvind. Du är ensam ombord och lär dig snabbt att själv hantera din båt vilket på så sätt bygger upp ditt självförtroende. Detta ger en bra grund om du vill fortsätta segla oavsett om det sedan blir enmans, tvåmansjollar eller kölbåt.

Optimistjollen är den i särklass största kappseglingsklassen över hela världen och seglas i alla världsdelar. Man har konstaterat att ca en tredjedel av alla OS medaljörer i segling har börjat i optimist, t.ex. våra egna Fredrik Lööf och Max Salminen. Den är också jämförelsevis billig. En för nybörjare bra begagnad jolle går att köpa för 5-10 000 kr.

  • Vi välkomnar både nybörjare och fortsättare, dock högst 20 per gång som inte har egen båt.
  • Vi har seglarskola på onsdagar och lördagar. Du kan välja antingen det ena eller båda.
  • Onsdagar startar den 29 augusti och träningen håller på till onsdagen den 26 september (5 tillfällen). Tid 18:00-20:00.
  • Lördagar startar 25 augusti och slutar den 29 september. Uppehåll 22september då vi är med och arrangerar tvåkrona-SM. (5 tillfällen). Tid 10.00-12.00.
  • Alla träningstillfällen avslutas med fika/korv på klubben.
  • Föräldrar kommer att tilldelas arbetsuppgifter som att koka korv och fixa fika vid ett tillfälle per familj.
  • Föräldrar är alltid välkomna att stanna kvar och fika under passen. Om intresse finns kommer vi att ordna en motorbåts och livräddningskurs. Det finns även möjlighet för föräldrar att segla, klubben har två Lasrar, två Finnjollar och en E-jolle.

Kostnad, 300 kr för 5 tillfällen +150 kr för båt om du inte har egen båt (onsdagar eller lördagar).  Om du anmäler dig till både onsdagar och lördagar blir kostnaden 500 resp. 200 kr. Seglarna har samma båt vid alla tillfällen, detta underlättar att man snabbt kan börja rigga och göra sig klar. Betalas till klubbens bg 461-9763 i samband med anmälan, märk med namn och ”höstseglarskola”.   

Vill du hänga på? Skicka ett mejl till This is a mailto link

Uppdaterad: 25 AUG 2018 09:19 Skribent: Klas Elwinger
Epost: This is a mailto link

 

 Aktuell vindprognos för Ekoln

Facebook Segling i Uppsala

Kappseglingsregler på FB

   

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
UGSF  
         
     SSF     RS Uppsala 
     

Postadress:
Uppsala KF - Segling
Box 211
75104 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0725659608
E-post: This is a mailto link

Se all info