Våra tränare

Timothy Ley, Seglarskolechef 2016:
Det finns något väldigt speciellt med vattensporter. Det insåg jag redan efter min första seglarskolevecka på UKF för många år sedan. Efter några fortsättarläger och kvällsträningar på UKF tog mina föräldrar steget att köpa mig en optimistjolle. Med optimisten på takräcket reste och tävlade jag runt om i Sverige i några år på regionkval och rikskval. När jag var 15 år övergick jag till att segla E-jolle, men nu fick båten åka på släp bakom bilen istället eftersom vi nu var tre seglare (jag, Pontus och Markus) från UKF som tillsammans åkte på elitserier kors och tvärs över hela landet. Efter mycket tävlande sålde jag E-jollen och fann lyckan i fotstropparna på en vindsurfingbräda.

I skrivande stund befinner jag mig i Australien där jag precis har avslutat nästan fyra månaders jobb som seglingsinstruktör på Woollahra Sailing Club mitt i Sydney Harbour. Klubben är en av världens mest framgångsrika jolleseglingsklubbar där de trycker in runt 70 barn per seglarskolevecka och har instruktörer på plats nästan varje dag hela sommaren. Efter allt jag har lärt mig från utbildningar både i Sverige och Australien, och från erfarenheter från många olika segelklubbar, måste jag säga att UKF är den segelklubb med högst kvalitet och roligast seglarskola som jag någonsin jobbat på. Det kommer jag hålla i bakhuvudet till årets seglarskola i sommar. Men innan dess blir det några månaders surfing längs Australiensiska östkusten för min del.

Hoppas vi ses i sommar!


Louise MalmströmLouise Malmström, Seglarskolechef 2015:
När jag var nio år följde jag i mina bröders fotspår och gick på seglarskola i Stenungsund, på västkusten. Jag lärde mig segla optimistjolle och efter det fortsatte jag segla hemma i Uppsala på UKF. Jag seglade optimistjolle tills jag var 15 år och har varit med i landslaget på Nordiska Mästerskapen. Efter optimistjollen bytte jag till E-jolle och har varit med i landslaget på EM och VM. För ca ett år sedan slutade jag att tävla, men seglingen har fortsatt vara en del av mig genom tränarrollen. Jag har jobbat på seglarskola på UKF, i Stenungsund och på Orust sedan jag var 12år gammal. Jag har varit ansvarig för seglarskolan på UKF sedan 2013.


Jag har gått Svenska seglarförbundets kurser för tränare grön och blå, seglarskoleinstruktör och seglarskoleansvarig. Just nu studerar jag till civilingenjör på Linköpings Tekniska Högskola i Norrköping, vilket jag har gjort sedan i höstas.Ola Carlsson, Huvudtränare:
Hej. Mitt namn är Ola och det är jag som är huvudtränare för UKFs kvällsträningar.
Jag har aldrig haft mer än en fot på fast mark men det var inte förrän jag lärde mig segla optimist i Långedrags SS som mitt verkliga seglingsintresse väcktes. Kappseglandet började inte förrän 13 års ålder då klubben anordnade regionkval, mitt första. Efter optimisten blev det nästan 5 år med E-jolle i Kullaviks KKK, det blev bl. a. VM sista året som aktiv men min mest minnesvärda tävling är en elitserie i Lomma då jag insåg att det här med byiga skyftiga vindar var min grej. Med denna insikt föll sig flytten till Uppsala naturlig. Inneboendes hos Malmströms fick jag lära mig vad UKF var och det har jag mycket att tacka för. Drygt sex år har det blivit nu som tränare på UKF. Ett sabbatsår har det också hunnit bli då jag seglade till Västindien med brorsan och två kompisar.
Jag tar min examen nu i sommar 2015 men jag hoppas även framöver kunna bistå klubbens ungdomar i smått och stort oavsett var man råkar befinna sig.
Hemlig superkraft: Kortmagiker

Seglarhälsningar! /Ola 
carlsson.ola1@gmail.co
073-7631711


 

Oscar Dyrell:
 Jag heter Oscar Dyrell och är tränare på UKF. Jag tog min första segeltur när jag var 2 veckor gammal med mina föräldrar och har hållit på med seglingen sedan dess. Jag började segla Optimist på BOOSS i Stockholm när jag var åtta och bytte till Zoom 8 när jag blev för gammal för Optimisten. Efter något år bytte jag upp till E-jolle som jag är inne på tredje säsongen
med nu. Jag har seglat flera mästerskap i respektive klass där VM i E-jolle är det senaste jag gjort. 
Jag har jobbat som tränare sen jag var 13 år och tycker att det är bland det roligaste som finns och kommer fortsätta att jobba på UKF de närmaste åren.
Jag började jobba på UKF i samband med att jag flyttade från Stockholm för att kunna läsa till Ingenjör i Byggnadsteknik Uppsala Universitet.