Nyheter‎ > ‎

Seglingskurs och kvällssegling för vuxna

skickad 10 mars 2016 02:14 av UKF Jollesegling   [ uppdaterad 10 mars 2016 02:18 ]

Här är inbjudan till en grundkurs för vuxna medlemmar i början av säsongen.

Tanken är att man skall kunna låna klubbens båtar och segla och träna vidare på det man lärt sig under grundkursen, medan det är färskt, på sommaren som följer. Vi har i alla klubbarna medlemmar som inte känner sig trygga med att segla på egen hand eller vill ha lite mer vind i seglen. Det här är för dem.

 

På hösten kan vi köra sex tisdagkvällar för vuxna. Det är en kul möjlighet att segla tillsammans och prata segling, vid fikat efteråt, för alla medlemmar som vill träna segling under ordnade former. Vi hoppas på en varm september.

 

Deltagaravgifterna är låga eftersom det endast är öppet för medlemmar. Det ingår i klubbens medlemsaktiviteter. Som medlemmar räknas medlemmar i ESK, USS och UKF.

 

Grundkursen i segling innehåller grunderna i segling ; kryss, medvind, lättvind, hårdvind, segla ut och lägga till, På fyra eller fem tillfällen går vi igenom grunderna i segling. Naturligtvis seglar vi och prövar teorierna i vattnet. Vi seglar med ESKs tvåkronor. Det är de tvåmansjollar som klubben äger och som medlemmarna kan låna. Efter genomgången kurs skall man kunna hantera och låna en båt i vackert väder. För att hålla ångan uppe är det bra om man kan träna mera på egen hand efter kursen. Endast 1500 kr för hela kursen.

 

Förslag på datum 17/5, 24/5, 285, 31/5 (4/6 och 7/6 reservdagar) Ca tid 18-21.

 

 

Seglarkvällar för vuxna.

På ESK ska vi segla tvåkrona tillsammans med Hinrik och en till ledare. Det är klubbens seglarskolebåtar för två vuxna eller upp till fyra barn.

På USS ska vi segla 606 tillsammans med Mats Wahlberg. Det är en liten kölbåt för två eller tre pers, ev med spinnaker.

På UKF skall vi segla finnjolle tillsammans med Mikael Brandt. Det är en enmansjolle som varit olympisk klass i många år. Vi provar med några båtar i taget och de andra tittar på och lär från bryggan.

Vi träffas vid grinden på ESK kl 17:45. Därefter åker vi snabbt till den klubb vi skall besöka. Väl där kör vi en snabb genomgång, sedan seglar vi tillsammans någon bana eller övning som vi känner oss inspirerade av innan det blir alltför mörkt. Efteråt har vi gemensamt fika, med lite teorisnack, för den som vill. Det är ett utmärkt tillfälle för klubbmedlemmar att under organiserade former komma ut och segla tillsammans i olika båttyper. Detta är inte en kurs utan är tänkt som gemensam segling, dvs ledarna seglar också. Vi har inga följebåtar. Endast 600 för alla seglarkvällarna.

 

Förslag på datum. Kommer senare kolla hemsidan.

 

Anmälan. Skall göras via mail till mailadressen hinrikn@hotmail.com  Alla ändringar och tillägg skickar jag på mail till de mailadresser som jag fått i anmälan. Ange i anmälan vilken klubb du tillhör. Först till kvarn har förtur, antalet båtar är begränsat.

 

Deltagaravgifter för grundkursen 1500 kr. Inbetalas till Esk postgiro 14 10 41 – 4 ange vid inbet vilken aktivitet det avser och vilken klubb du är medlem i.

 

Alla medlemmar är välkomna, den som inte är medlem är välkommen att bli det.

 

Ledare. Kurserna leds av Hinrik Nyberg samt någon mer. Fler ledare behövs, om du är intresserad hör av dig. Mailadressen är hinrikn@hotmail.com

 

Seglarhälsningar ESK/ Hinrik Nyberg

Comments