• Vandringspriserna 2017
  Inlagd 16 nov. 2017 05:20 av UKF Jollesegling
 • Kallelse till höstmöte 15 november

  Hej seglarvänner!

  Onsdagen 15 november är det dags för höstens medlemsmöte. Kom och gör din röst hörd och var med att börja planeringen av nästa års verksamhet, investeringsbehov och budget. Höstmötet börjar klockan 1900 och håller på i cirka 1,5 timme. UKF bjuder  på glögg och fika. 

  Mötet hålls i USS klubbhus på udden Ö om restaurangenSjälvklart delas årets vandringspriser även ut och i år har vi inte mindre än 15 priser på programmet!

  Seglarhälsningar

  Fredrik Söderman
  Ordförande
  Inlagd 4 nov. 2017 04:44 av UKF Jollesegling
 • Världsmästare deltog i Höstlövet som Oskar Röös försvarade
  Till årets Höstlövet kom 18seglare till start med ett åldersspann från 16-77. Med i sällskapet fanns också  VM guldmedaljören från 1975 (silver 1973) Magnus Olin. Vädret var det bästa tänkbara med vind från ca O 4-6 m/s. Efter täta och stundom heta kvalificeringsomgångar utkristalliserade sig ett finalheat bestående av Oskar Röös, Mats Enblom, Mats Rimmö, Mikael Brandt, Magnus Olin och Robert Szabo. Ordningen i mål blev densamma varför Oskar försvarade titeln från i fjol. Det gick emellanåt hett till ute på vattnet men i land var alla vid gott mod, På land mättades hungriga magar av ärtsoppa och fika, klubbrummet på UKF var fullsatt. Vi tackar Per Nilsson för ett sedvanligt föredömligt hanterande av regattaexpedition och organisation av lottning och segling. Mikael Brandt ska ha ett stort tack för att han fixade båtar att låna och mat att äta. Lars Maersk Hansen och Ulla Lennmarker skötte startpiren med bravur! Samtliga deltagare och funktionärer är mycket välkomna nästa år! 
  Tätt i finalen
  Fler bilder i bildarkivet
  Inlagd 26 okt. 2017 00:38 av UKF Jollesegling
 • Tider för träning fr.o.m. lördag 30 sept.
  Fr.o.m. 30/9.
  Träning mellan 11.00 och 14.00 lördagar fram till båtintagningen.
  Riggade och klara klockan 11.
  Medtag matsäck, dvs vi håller inte med fika varje gång.
  Det börjar bli kallt i vattnet så våtdräkt/torrdräkt är krav.


  Inlagd 26 sep. 2017 07:55 av UKF Jollesegling
 • Sommarbrev

  Hej UKFare!

  Nu har vi tillsammans med våra medarrangörer lyckligen fått JSM i hamn. Allt föll på plats och vi har fått idel lovord för vår medverkan. Stor tack till alla som ställde upp och hjälpte till, ingen nämnd och ingen glömd!

  https://www.facebook.com/pg/JuniorSMsegling/photos/?ref=page_internal


  Med Tim vid rodret har vi nu också lagt den första seglarskoleveckan bakom oss. Den gick "kanon" och var full av 18 entusiastiska deltagare, 8 nybörjare och resten fortsättare (kolla bilder som Tim har lagt ut hemsidan/FB). Intresset att delta som instruktör/tränare var stort, hela 11 stycken, varför Tim gjorde ett schema så att även uppstädning av hus och hamn fick sig en omgång. Heders! Nu ser vi fram mot nästa seglarskolevecka i augusti (v32). 

  Under vecka 33 drar vi igång höstens träningar med optimistträning måndag den 14/8, som vanligt gäller riggade och ombytta klockan 18.00. Är du ny och behöver låna båt kom gärna i tid ca. klockan 17.30 så hinner vi hjälpa till med att välja och ta fram en båt. Förutom seglarskoleoptimisterna har klubben även två tävlingsoptimister som medlemmar kan hyra terminsvis om man vill prova på hur det fungerar att segla en sådan inför eget båtinköp. Vi tar 500kr per termin för dessa. Kontakta juniorsektionen (junior@ukf.se) om du har några frågor.

  Söndagen den 20 augusti är det UG cup nr 4 hos KOJK på Walloxen. UG cupen är en serie kappseglingar som arrangeras varje år av olika klubbar i distriktet och är tänkta att ge nybörjare möjlighet att prova på kappsegling. På UG-cuperna kan alltid nybörjarna få hjälp och stöd direkt på banan och det är tillåtet att delta med klubboptimister.

  Då en medlemsnyckel kom på drift i samband med JSM har vi, som ni kanske märkt, satt ett extra kodlås på grinden. Koden har skickats till alla medlemmar som vi har e-postadress till. Den kan annars får genom att kontakta någon i styrelsen. Vi jobbar på en slutgiltig lösning och hoppas vara klara med detta tills höstterminen startar

  För att fullfölja uppstädningen av hamnplan har styrelsen beslutat att alla båtar, kärror/trailer, master, brädor etc. ska förses med väl synlig namnlapp inkluderande ett aktuellt telefonnummer. Detta ska vara gjort till 15 augusti. Identifierbara farkoster/prylar får då en given plats, med hänsyn tagen till storlek och aktivitet. Icke identifierbara båtar/kärror kommer att förpassas till hörnet längst österut på hamnplan. 

  I tron att detta inte menligt kommer att inskränka någons semesterplaner

  önskar styrelsen alla medlemmar en fortsatt trevlig sommar med mycket segling!

  .

  Inlagd 10 juli 2017 04:54 av UKF Jollesegling
Visar inlägg 1 - 5 av 81. Visa mer »

RSS Feed


Kalender
Kalenderfärgkod:
Regionsaktiviteter
Distriktsaktiviteter
Lokala aktiviteter
Träning

 

https://svenskasjo.se/

http://www.hjertmans.se/