Sven Thorells Minnesfond

Sven Thorells Minnesfond till stöd för ungdomsverksamheten på UKF

Helt säkert vet du vad som krävs för att en förening som UKF ska leva och utvecklas. För att stötta UKF:s fortlevnad och utveckling håller vi, några initiativtagare, nu i samband med 100-årsjubiléet, på att starta en fond till Sven Thorells minne. Som grundare av UKF, får även Sven Thorell på detta sätt lite senkommen uppmärksamhet.

Fondens ändamål är att stödja klubbens verksamhet genom att uppmärksamma och belöna nyckelpersoner i klubbens verksamhet och på det sättet underlätta rekryteringen av ledare. Målgruppen är tänkt att vara ungdomsledare, tränare, seglarskoleledare etc. Vi vill på detta sätt stimulera de personer som över tid kan driva klubben vidare.

Kapitalet i fonden ska användas för ett eller två stipendier per år. De mer detaljerade statuterna kommer att fastställas i samråd med styrelsen.

Fonden ska även kunna fyllas på vid olika tillfällen. Om någon systerklubb eller annan vill ge klubben något, vid jubiléet eller vid annat tillfälle, kan man sätta in pengar i fonden. Medlen förvaltas av UKF:s styrelse men kommer att vara separerade från övrig verksamhet.

Alla givare kommer att offentliggöras på hemsidan (om man inte önskar vara anonym). Beloppet är givarens ensak, det kommer bara att vara känt av föreningens kassör.

Om du också vill medverka till Sven Thorells Minnesfond är du välkommen att sätta in ditt bidrag på klubbens bg 461-9763, ange STF + ditt namn vid inbetalning.

Ingemar Åkeson

Björn Ekström