Arkiv‎ > ‎

Hemsideguide


Okej, du har alltså hittat till den utförliga hemsideguiden. Håll i dig så kör vi!

Hemsidans layout: 
Vänster sidbar innehåller kommande event och klistrade notiser. Dessa kan bara ändras av administratörskontot. 
Höger sidobar innehåller dels en chatt ( "Jag sticker ut och seglar", "Grattis Micke till IsSM-segern" etc.), dels en kalender. Även kalendern kan bara ändras av adminkontot.
Så till huvudsidan:
Det finns två nyhetsflöden, ett övre facebookflöde och ett undre nyhetsflöde. 
Har du varit ute och tränat och plåtat grymma bilder är det i första hand facebookflödet du ska posta de i. Bara att gilla UKF - Jollesegling på facebook och börja skriva.
Vill du å andra sidan skriva om en kappsegling på klubben vill vi ha det bland de lite viktigare nyheterna. Då måste du skaffa inloggning. Då kommer du även kunna ändra sitens undersidor.

Skaffa login:
1. Skaffa gmail-konto eller koppla din nuvarande mailadress till google accounts.
2. Maila ukfjollesegling@gmail.com och be om inloggningsuppgifter.

Skapa nytt inlägg på förstasidan:
Logga in (längst ner), klicka på nyheter och klicka på nytt inlägg.

För att redigera undersida:
Klicka in på undersidan och klicka på pennan uppe i högra hörnet.

Bifoga bilder:
Eftersom webbsidan har begränsat utrymme ber vi alla att INTE klicka infoga -> bild.
Istället, aktivera ditt Picasa-konto, ladda upp bilderna där och klicka infoga -> Picasabild. Om du vill kan du infoga ett helt album som bildspel.
Vad gäller mått på bilder så skalar google ner de till Small, Medium, Large eller Original. (200 px, 320 px resp. 400 px. i långsidan) Undersidor klarar max av bilder som är 730 px breda. För nyhetsinlägg funkar googles nedskalade storlekar utmärkt.

Skapa ett formulär:
Surfa in på docs.google.com och skapa nytt "form". Klicka publish to web och klistra in den iframe htmlkod du får till formuläret. (Klicka html uppe i höger hörn av redigeringssidan för att klistra in html-kod.)
Svaren sammanställs i ett exceldokument (samma dokument som formuläret). För visa ex anmälda deltagare på hemsidan utan att publicera alla uppgifter; skapa ett andra sheet och med hjälp av funktionen Importrange kan du välja de kategorier du vill ha med. När du sedan väljer publish to web, se till att du bara publicerar sheet2. För att få alla resultat på ett ställe ber vi er att göra detta med adminkontot.