Hoppa till sidans innehåll

Höstlövet

30 OKT 2018 22:13
Startfältet, internationell fläkt med deltagare från Åland, Finland, utsocknes också från Härnösand.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2018 22:13

Nollgradigt men solig morgon och byig Nordan 2-8 m/s, typiskt höstlövsväder.

 Start som vanligt med en linje från bryggnocken, men med halvvind till första märket, slör till märke 2, kryss till startlinjens lämärke, läns till 2an och ny kryss till mål (=startlinjen).

Under ärtsoppspaus efter grundomgången beslöts att endast skicka Mats Rimmö med sina två spikar direkt till A-final. Övriga gavs tillfälle att genom topplaceringar i D – B-finalerna vidarekvalificera sig till A-finalen.

Trots vinden i ryggen inga tjuvstarter, men luriga byar som uppenbarade sig än här än där gjorde att förmågan att tyda dessa blev utslagsgivande.

I A-finalen tycktes direktkvalificerade Mats efter start ha skaffat sig en betryggande kontroll över övriga fältet, men genom en märkeskontakt i trängt läge med en snurra som följd befann han sig plötsligt bakom övriga. Som slutlig segrare sågs Thomas Tennström efter en kamp ända in på mållinjen med Mikael Brandt. Thomas är hemmahörande på Åland men bucklan stannar i hans studentlya i Uppsala. Thomas har en gedigen seglarbakgrund, och sågs bl.a. som 6:a i årets internat. 606 SM tillsammans med Jasper Karlsson. Han seglade också in på en 6:e plats i 2-kr SM nyligen, då tillsammans med Oscar Silén.

Till resultaten>    Bilderna från finalen

Skribent: Klas Elwinger
Epost: This is a mailto link

 Aktuell vindprognos för Ekoln

Facebook Segling i Uppsala

Kappseglingsregler på FB

   

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
UGSF  
         
     SSF     RS Uppsala 
     

 

Postadress:
Uppsala KF - Segling
Box 211
75104 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0725659608
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Svenska Sjö Josefin