Hoppa till sidans innehåll

Anmäl dig till Div1 laget

2018-04-09 12:00
Anmäl dig till UKF's lag i Div1 kval till Allsvenskan på USS 5-6 maj
  • Uppdaterad: 2018-04-09 22:30

Beträffande vilka som kan vara med gäller enl. SSF :

Klubblagen
Personerna i laget ska vara medlemmar i den klubb de tävlar för. Klubblaget får bestå av minst fyra personer och har ingen begränsning uppåt. Besättningen kan fritt varieras mellan dessa personer under deltävlingen. Inga krav ställs på kön eller ungdom i laget (vilket är krav i Allsvenskan) dock är detta en stark rekommendation från SSF då vi tror på att formatet med landnära kappsegling i tillhandahållna båtar skapar tillgänglighet för fler medlemmar i klubben, framförallt för ungdomar och kvinnor. Vi ser en mycket positiv utveckling av detta i de Allsvenska klubbarna och det vill vi fortsätta att uppmuntra till. 

Hur går en sprinttävling till?
En sprinttävling innebär att man turas om att segla i de båtar som finns (3 – 6 stycken) enligt ett kappseglingsschema. Banan är en kort kryss/länsbana, som tar mellan 10 – 15 minuter att segla. Segling i sprintformat tillämpar direktdömning med domare ute på vattnet. 

Mer information finns här och här, liksom här

Delseglingen på USS seglas alltså med 606or och delsegling nr 2 på Värmdö sista  
Förskräcks inte av att du kanske inte seglat någon av dessa farkoster tidigare. Du kan vara med ändå. På USS gäller att det är 3-mansbesättning i 606orna som normalt brukar seglas av 2 personer, så nr 3 behöver i princip "bara" hjälpa till att  med sin tyngd balansera båten.

I segelutrustningen ingår spinnaker. På den korta bana som det är på en sprinttävling kan man diskutera om det lönar sig att använda spinnaker. Risken att det ska trassla sig i samband med upp och/eller nertagning finns ju alltid, även för de med vana, och det kan sabba hela racet. Så ovana vid spinnaker behöver inte heller avskräcka.

Det kostar inget, klubben står för startavgiften!

Visst låter det kul! Så kasta vinterpälsen och hoppa i våtdräkten och anmäl att du vill vara med på ett hörn! Till This is a mailto link el. 072 73 12211

"Lagtillväxten" lägger vi upp på FB allteftersom, så håll koll på den.
Skribent: Klas Elwinger
Epost: This is a mailto link

 Aktuell vindprognos för Ekoln

Facebook Segling i Uppsala

Seglarskola för vuxna Ons- och lördagar i maj

   

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
UGSF  
         
     SSF     RS Uppsala 
     

Postadress:
Uppsala KF - Segling
Box 211
75104 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 072 565 96 08
E-post: This is a mailto link

Se all info