Hoppa till sidans innehåll

Kite


Kristoffers VM berättelse:
Det blev en bronsmedalj för mig i snökite-VM som anordnades av WISSA i USA, Wisconsin i februari. 
Vi var 12 svenskar som tävlade i klasserna vintervindsurf, kitewing och kite (6 st).  
I kiteklassen tog vi medaljer inom course race, speed och långdistans. Alla utom en av oss fick medalj. Tacksamt med åldersindelning (overall, master, grandmaster, osv)  I Kitewing och vintervindsurfklassen tog Sverige både guld och silvermedaljer. 
Jag kom således trea i speedtävlingen (på 74 km/h) och fyra i långdistanskappseglingen (ca 4 mil) (där var dock ingen åldersindelning). 
 
Det var tävlande från många länder - Sverige, USA, Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Ukraina, Polen, Schweitz, Tyskland, Kanada, m.fl. I kiteklassen var vi ca 30 deltagare.
 
Jag hade siktat på en topp 10 placering i courserace där man fick ihop 12 starter. Låg som bäst  på totalplacering 10 men sen slog extremvädret till med polarvirvel (-17 C och kulingvind) vilket innebär att jag valde att stå över förmiddagens seglingar eftersom jag saknade rätt segelstorlek. Slutade således på 16 plats i course racen. Efter en jämn toppstrid gick guldet till min rumskompis Felix Kersten från Tyskland - han är proffs på heltid. 
Hur som helst - Otroligt givande och lärorikt på alla sätt - allt från valla skidor och trimma kiter, samt kul att lära känna alla dessa fantastiska personer. Speciellt goa var arrangörerna som gjorde allt på frivillig basis. Vi blev behandlade som kungar! 

 

Uppdaterad: 04 MAR 2019 22:12 Skribent: Klas Elwinger
Epost: This is a mailto link

 

 Aktuell vindprognos för Ekoln

Facebook Segling i Uppsala

Kappseglingsregler på FB

   

    

  ESK   USS  KOJK  SiBK   
           
UGSF  
         
     SSF     RS Uppsala 
     

Postadress:
Uppsala KF - Segling
Box 211
75104 Uppsala

Besöksadress:
Seglarvägen 20
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0725659608
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Svenska Sjö Josefin